Termeni si conditii generale de rezervare


Aceste conditii intra in vigoare de la 01 Iunie 2012 si guverneaza toate rezervarile efectuate (prin intermediul site-ului Travel Studio sau alte cai). Acceptati aceste conditii de rezervare pentru Dvs. sau orice alta terta persoana implicata. Site-ul www.travelstudio.ro este proprietatea S.C. TRAVEL STUDIO TURISM SRL, cu sediul in B-dul Dimitrie Cantemir nr. 15A, Sector 4, Bucuresti, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J40/5314/2000 avand CIF RO 13144431.

Numarul licentei de turism: 3470/17.11.2012
Polita de asigurare privind rambursarea cheltuielor de repatriere si/sau a sumelor achitate de catre turisti in cazul insolventei sau falimentului agentiei de turism: Polita nr. TIF 00595, emisa de Groupama Asigurari SA - Bucuresti, str. Mihai Eminescu nr. 45, sector 1; tel: 021/3058000; fax 021/3109967.
Perioada de asigurare este de la 27.03.2012 pana la 26.03.2013.
Brevet de turism nr. 10813/24.01.2006 detinut de Dl. Valentin Avram.
 
Orice rezervare efectuata sau comanda solicitata de Dvs. va fi considerata ca o oferta a Dvs. de a cumpara cazarea sau/si aranjamentele de calatorie si se va supune acestor conditii de rezervare.
 
Un contract intre dumneavoastra si Travel Studio intra in vigoare in momentul in care finalizati online comanda de rezervare si o trimiteti catre un consultant Travel Studio. Serviciilor turistice prezente pe website-ul www.travelstudio.ro sau serviciilor personalizate prezentate clientilor, li se aplica Termenii si Conditiile prezente in aceasta pagina si informatiile prevazute in contractul cadru de comercializare a pachetelor de servicii turistice (ce poate descarcat si analizat in detaliu mai jos).
Este responsabilitatea clientului sa verifice itinerariul calatoriei si sa se asigure ca toate detaliile sunt corecte. Ne rezervam dreptul de a refuza, in orice moment, orice comanda plasata de dumneavoastra prin intermediul nostru.

Plata integrala este solicitata in momentul rezervarii. Plata trebuie efectuata prin una din metodele de plata prezentate online in cosul de cumparaturi. In general, plata se va face prin intermediul sesiunii securizate oferite de MobilPay prin card de credit sau de debit. Travel Studio poate permite ca plata sa se faca prin transfer bancar (virament), depunere de numerar sau direct la sediul agentiei. In orice caz, numai dupa efectuarea platii integral se vor face rezervarile aferente comenzii dumneavoastra.
Dupa finalizarea online a comenzii si dupa efectuarea platii integral de catre dumneavoastra (online cu cardul sau prin alta metoda acceptata de Travel Studio), un consultant Travel Studio va efectua rezervarile serviciilor turistice comandate. In cazul in care Travel Studio este in imposibilitatea de a confirma cererea de rezervare, o alternativa poate fi oferita si o notificare prin e-mail va va fi trimisa spre a va informa in legatura cu detaliile necesare.

In general, preturile sunt afisate in EURO, iar in cosul de cumparaturi, suma finala de plata va fi afisata atat in EURO cat si in LEI, la ratele de schimb valutar calculate zilnic. Din aceasta cauza preturile pot varia zilnic reflectand astfel orice schimbare zilnica care poate aparea in ratele de schimb valutar. In momentul in care este efectuata o rezervare, rata de schimb valutar va fi fixata la momentul in care articolul rezervat este creat si se va aplica la orice modificari sau anulari ale acelui articol al rezervarii. Ratele de schimb sunt determinate de catre Travel Studio, prin relationarea cu cursul de schimb al Bancii Nationale a Romaniei (BNR+2% coeficient de risc valutar).
 
Rezervarile care au ca obiect aranjamente de calatorie nu vor fi acceptate daca sunt efectuate cu mai putin de 72 ore inaintea datei de sosire, exceptand cazul in care in acest interval gasiti aranjamentele solicitate ca fiind "Disponibile" imediat (acesta aspect va fi mentionat numai de catre consultantii Travel Studio). Rezervarile pentru cazare necesita cel putin cate un nume pentru fiecare camera. Va rugam sa verificati cu atentie detaliile introduse, intrucat, prezenta detaliilor incorecte sau incomplete poate conduce la anularea rezervarii.
 
CONDITII SPECIALE

 
Travel Studio este o agentie de turism de tip tour operatoare, specializata pe furnizarea de pachete turistice pentru participarea la evenimente sportive, culturale de orice fel, pentru vizitarea obiectivelor turistice ce necesita bilet de intrare, pentru vizitarea parcurilor de distractii ce necesita bilet de intrare etc. Aceste pachete turistice poarta conditii speciale de anulare ce pot ajunge la 100% din pretul pachetului achizitionat, din pretul contractului.
 
100% penalitati de anulare se vor aplica rezervarilor care se incadreaza intr-o perioada cu evenimente speciale. Pentru datele rezervarii care nu se incadreaza intr-o perioada cu evenimente speciale, se vor aplica standardele pentru anulari si modificari pentru perioade fara evenimente speciale. La fiecare rezervare aveti termeni si conditii de anulare sau modificare, pentru fiecare produs turistic pe care doriti sa-l rezervati.
 
Este important de retinut ca, pentru servicii turistice privind participarea la diverse competitii sportive, evenimente sau concerte, se vor aplica penalitati echivalente cu preŇ£ul contractului. Travel Studio va face tot posibilul pentru a obtine conditii avantajoase pentru clientii sai iar in cazul rezervarilor de turism individual, va aplica conditiile speciale ale fiecarui sistem de rezervari on-line. Este important de retinut ca, in cazul pachetelor turistice pentru participarea la anumite evenimente cat si in cazul pachetelor turistice ce includ vizitarea anumitor obiective turistice ce necesita bilet de intrare, aceste bilete de intrare la evenimente sau la atractia turistica nu pot fi returnate sau schimbate.
 
Termeni si conditii de rezervare hoteluri si apartamente

 
Sistemul de categorisire prin stele este folosit pentru a simboliza calitatea in ansamblu a serviciilor, standarde culinare si suma facilitatilor disponibile intr-un anumit stabiliment. Criteriile care se aplica in fiecare tara vor varia in functie de standardele impuse de legislatia acestei tari.
 
Dvs. si /sau invitatii dumneavoastra sunteti responsabili pentru orice stricaciune cauzata in unitatea unde sunteti cazati. Dvs. si / sau invitatii dumneavoastra trebuie sa va conformati regulilor si regulamentelor stabilite de unitatea in care va cazati. Numarul total al persoanelor (incluzand infantii si copii) care se cazeaza nu trebuie sa depaseasca numarul maxim de persoane al camerei in care se cazeaza asa cum este acesta afisat pe site, in caz contrar fiind posibil ca persoanelor respective sa li se refuze accesul in camerele rezervate sau sa plateasca o suma aditionala de bani.
 
Dvs. sau invitatii dumneavoastra sunteti responsabili pentru plata tuturor suplimentelor care se aplica in urma folosirii facilitatilor ca: electricitate, gaz, apa, telefon, lenjerii, securitate si pentru orice alta taxa perceputa de stabilimentul care asigura aceste facilitati pentru folosinta acestora.
 
Este posibil sa fiti pusi sa platiti contravaloarea unui depozit in momentul in care sositi intr-un stabiliment hotelier, care, in mod obisnuit se va plati cu un card de credit astfel incat acest depozit sa acopere eventualele taxe aditionale care va pot fi adaugate in timpul sederii.
 
Site-ul de internet poate contine un plan al stabilimentului in care se efectueaza cazarea. In acest caz, acesta se bazeaza pe informatiile primite de noi de la furnizorul serviciilor de cazare. Marimea, design-ul, accesoriile, anexele si facilitatile actuale pot varia fata de acelea prezentate in planul stabilimentului.
 
Travel Studio nu aproba sau recomanda nici un stabiliment hotelier anume sau produs turistic in mod special. O grija deosebita a fost acordata astfel incat continutul acestui website sa fie conform cu realitatea dar acesta poate contine informatii care au fost modificate intre timp fara instiintarea noastra. Intregul continut al acestui website (incluzand aici informatiile referitoare la produsele turistice, circuite si facilitati de cazare) este publicat de bunacredinta dar trebuie sa luati la cunostinta faptul ca Travel Studio nu poate verifica in totalitate acuratetea tuturor informatiilor puse la dispozitie de catre furnizori.
 
Confirmati faptul ca aveti cel putin 18 ani. Toate rezervarile va sunt atribuite personal si nu pot fi vandute, cedate sau transferate. Trebuie sa aveti peste 21 de ani ca sa va cazati la un hotel din Las Vegas.
 
Contractul nostru de confidentialitate si termenii site-ului sunt incorporate acestor conditii. Este posibil sa folosim datele dumneavoastra de contact pentru a va informa asupra produselor noastre, inclusiv oferte speciale pe care noi le consideram a fi de interes pentru dumneavoastra. In cazul in care nu doriti sa va folosim detaliile de contact pentru a va trimite detalii despre produsele noastre, va rugam sa ne transmiteti acest lucru la adresa de e-mail office@travelstudio.ro.
Raportati probleme legate de drepturi de proprietate intelectuala la aceasta adresa: office@travelstudio.ro
 
Pasaportul, viza si asigurarea medicala pentru Dvs. si/sau invitatii/clientii Dvs. sunt in totalitate in responsabilitatea Dvs. Este recomandat totusi sa obtineti o polita de asigurare pentru cazurile de anulare si o polita de asigurare medicala.
 
Daca nu ajungeti la stabilimentul unde are loc cazarea pe data rezervata sau parasiti stabilimentul mai devreme decat perioada rezervata, atunci aveti dreptul sa anulati sau sa schimbati rezervarea doar din momentul in care Travel Studio primeste instiintarea din partea Dvs. in timpul programului de lucru al Travel Studio. Toate aceste anulari sau schimbari sunt suportate de Dvs. implicand ca penalitate contravaloarea pentru urmatoarele 24 ore de cazare dupa ce Travel Studio primeste instiintarea. Orice anulari sau modificari notificate direct hotelului sau stabilimentului de cazare nu vor fi luate in considerare. In orice caz, nu exista posibilitatea recuperarii contravalorii servicilior neefectuate.
 
Solicitarile pentru anulari sau modificari trebuie efectuate prin intermediul facilitatilor contului dumneavoastra de pe site-ul Travel Studio sau contactand serviciul nostru de relatii cu clientii, in timpul programului de lucru. Rezervarile nemodificate sau neanulate prin intermediul site-ului Travel Studio sau a serviciului nostru de relatii cu clientii, pot face obiectul unei suprataxe de 100% din valoarea rezervarii.
       
Termeni si conditii de rezervare tururi de oras si transferuri

 
In cazul in care calatoriti insotiti de copii sau infanti, este responsabilitatea dumneavoastra sa va asigurati ca ati ales scaunul potrivit in care copilul dumneavoastra va calatori cu masina inchiriata. In caz contrar este posibil ca serviciul rezervat sa nu fie prestat, nefiind prevazuta astfel nici o rambursare.
 
Conditii speciale


Acolo unde sunt specificate conditii speciale pentru oricare dintre tururi veti fi informati in momentul rezervarii de conditiile specifice care se aplica. Pentru circuitele turistice fara conditii speciale penalitatile de anulare vor fi aplicate in functie de perioada de instiintare dintre anuntarea anularii si data la care trebuie sa inceapa serviciul/produsul rezervat.
 
Circuite turistice programate


 
Bacsisurile nu sunt incluse. Acestea raman la latitudinea Dvs.
Copii care calatoresc gratuit nu beneficiaza de mancare si este obligatoriu sa fie tinuti in brate de catre un adult insotitor daca nu mai sunt locuri disponibile.
Organizatorii circuitelor turistice isi rezerva dreptul de a cere oricarei persoane sa se retraga din circuitul organizat daca se considera ca au un comportament ce poate conduce la jignirea sau poate produce neplaceri celorlalti participanti la circuitul turistic; persoanele excluse din circuit datorita motivelor de mai sus nu au nici un drept la orice fel de despagubiri.
Organizatorii circuitelor turistice isi declina orice responsabilitate in legatura cu articolele uitate sau pierdute in mijloacele de transport ale organizatorilor.
Orele de preluare de la hotel sau durata circuitelor sunt aproximative si pot depinde de traficul rutier.
Acolo unde exista o ora stabilita de intalnire la hotel, furnizorii vor trece ca sa preia turistii de la majoritatea hotelurilor mari din oras, dar nu neaparat de la toate hotelurile. Daca organizatorul nu va putea sa va preia de la hotelul Dvs, va va putea oferi un alt punct de intalnire.
Organizatorii circuitelor turistice isi rezerva dreptul de a schimba itinerariile circuitelor sau sa anuleze circuitul/circuitele cu preaviz scurt sau chiar fara preaviz indiferent de motiv.
Acolo unde este necesara anularea unui circuit, vi se va oferi cel putin una din urmatoarele alternative:
        - sa participati la acelasi circuit turistic dar la o alta ora sau data.
        - sa participati la un alt circuit turistic
        - sa primiti ca despagubire contravaloarea circuitului turistic anulat din partea Travel Studio
 
Va rugam sa va asigurati ca puteti fi prezent/a la locul de plecare in circuit cu cel putin 15 minute inaintea orei oficiale stabilite pentru plecare.
 
Termeni si conditii de rezervare bilete de avion


 
Transporturile aeriene, indiferent daca sunt interne si internationale se supun unui set de reguli ale transportatorilor aerieni, reguli care la randul lor vor fi inglobate in acesti termeni si conditii si constituie prin acceptaea lor, contractul intre sistemul de rezervari folosit de Travel Studio si calator. Anumite companii de transport, pot avea o serie de alte reguli, care la randul lor se supun conventiilor internationale unanim acceptate.
Termenii si conditiile de rezervare bilete de avion, includ fara insa a se limita doar la ele, urmatoarele activitati:
- Rezervari de locuri
- Emitere bilete de avion
- Modalitati de plata
- Preturi bilete de avion
- Biletul de avion

Rezervari locuri


Rezervarea de locuri pe cursele aeriene se face de catre agentii de ticketing din agentiile de turism, prin intermediul sistemelor de ticketing.
Rezervarile de locuri sunt gratuite si limitate la o anumita perioada de timp care va fi comunicata de catre agentul de ticketing.
Rezervarile de locuri nu constituie o obligatie pentru partile implicate atata timp cat nu se materializeaza intr-un bilet de avion emis si platit (vezi capitolul urmator).
 
Emitere bilete de avion


Emiterea biletelor de avion, reprezinta actiunea prin care rezervarea unui bilet de avion se materializeaza in documentul valid util calatoriei cu avionul.
Pasagerul are obligatia de a verifica toate informatiile inscrise pe biletul de avion la momentul in care acesta il primeste, astfel incat sa poata fi eliminata orice informatie eronata care poate duce la pierderea posibilitatii de calatorie.
 
Regulile si tarifele de emitere pentru fiecare bilet de avion va sunt prezentate de catre agentul de ticketing in cazul in care emiterea se face la biroul agentiei, sau va sunt supuse spre vizualizare in cadrul actiunii de rezervare online inainte de emiterea biletului de avion.
 
Din momentul in care biletul de avion a fost achitat (online sau direct la agentia de turism) si pasagerul a intrat in posesia biletului de avion (prin e-mail sau direct la agentia de turism) incepe derularea contractului dintre pasager si agentia de turism care a emis biletul.
 
Modalitati de plata


Plata biletelor de avion se poate face in urmatoarele modalitati:
- online pe site-ul www.travelstudio.ro prin variantele oferite de partenerii sistemului de rezervari ca urmarea a alegerii unei variante de zbor
- online pe baza unui link trimis de catre agentul de ticketing care reprezinta sistemul de rezervari online www.travelstudio.ro
- prin POS cu cardul de credit sau debit la sediul agentiei Travel Studio
- in numerar la sediul agentiei Travel Studio   
- prin ordin de plata in unul din conturile puse la dispozitie de catre SC Travel Studio Turism SRL
 
Preturi bilete avion


Preturile biletelor de avion sunt compuse dintr-o serie de tarife, taxe si comisioane care se impart intre companiile aeriene, aeroport, prestatorii de servicii la sol, agentia emitenta a biletului de avion. In functie de tipul de zbor, anumite taxe pot fi incluse in pretul biletului de avion, in timp ce alte servicii pot fi considerate servicii suplimentare. Pentru fiecare bilet de avion, Travel Studio informeaza clientii si potentialii clienti despre serviciile incluse si serviciile suplimentare inainte de a emite biletul.
 
In cazul rezervarilor online, preturile afisate pe site sunt si preturile platite de clienti. Nu vor exista taxe ascunse care sa fie extrase de pe card. In unele situatii, in functie de tipul de card sau banca emitenta a cardului, pot exista comisioane bancare care sa nu aibe legatura cu Travel Studio si operatorul de plati electronice.
 
Biletul de avion


Biletul de avion reprezinta un inscris sau o conventie electronica ce contine informatiile necesare identificarii calatorului si imbarcarii. Biletul poate avea elemente de securitate sau, in situatiile cele mai des intalnite, poate fi doar un inscris imprimat pe hartie obisnuita. Biletul de avion constituie o conventie intre calator si compania aeriana, in care agentia emitenta este doar intermediarul acestei legaturi.
 
In general imprimarea unui bilet de avion in situatia pierderii acestuia nu constituie o problema, cu exceptia anumitor situatii care vor fi anuntate de catre agentul care emite biletul. In momentul primirii biletului de avion, veti putea lua la cunostina despre toate drepturile si obligatiilor care va revin atat Dvs cat si operatorilor de zboruri aeriene.

CONTRACTUL – CADRU de comercializare a pachetelor de servicii turistice poate fi vizualizat dand click AICI.